Ooit gehoord van complimentendag? Dit weekend schijnt het zover te zijn.
Ik wil ze een groot compliment maken, mijn generatie Z hier in huis: 20, 18 en bijna 16 jaar zijn ze. De Zoomers, de internetgeneratie. Wat deze generatie kenmerkt? Ze gaan voor toegang in plaats van bezit, ze willen zich onderscheiden van de massa. Hechten aan duurzaamheid: looking for love, not a one-night-stand. Herken ik wel! En inclusiviteit is hot: ze zijn open minded deze mooie wezens. Mijn lieve kinderen groeien op in een diverse samenleving met verschillende culturen. Anders dan wij vroeger in het dorp. 70% van de generatie Z komt in contact met anderen via e-sports en gaming. Ongelofelijk, wat een andere tijd. Denk aan livestream, on demand, video en zo. Voor organisaties betekent dit ook iets: 60% van deze jongeren verwacht dat het bedrijf waar zij straks gaan werken volledig open en eerlijk opereert. Waarschuwing aan de gesloten systemen dus!
Ik geef het je te doen: opgroeien in een tijd waarin de digitale prikkels je om de oren vliegen, je van je ouders moet studeren terwijl Netflix naar je lonkt, Instagram roept en Fifa en Fortnite je voortdurend uitdagen. Ze doen het toch maar even, die kinderen van mij, al die ballen in de lucht houden. Op sociaal vlak, sport, school, rijles en tegelijkertijd grenzen opzoeken en balans houden. Een levensgroot compliment voor MIJN generatie Z hier thuis 🙂

Share This

Deel dit artikel

Deel dit bericht met je collega's en vrienden