Dan, een paar dagen na de jaarwisseling zit je achter je laptop. Je denkt: wat zijn nu echt mijn goede voornemens? Behalve dan gezonder eten, meer sporten en ‘dry January’? Ik weet het wel! Dit jaar ga ik mijn tweede helft vieren: mijn leven met drie gezonde kinderen waarvoor ik heel dankbaar ben. Ik hoop dit jaar de 50 aan te tikken. Auw! Behalve het leven te beschouwen in goede gezondheid en harmonie met mijn omgeving, wil ik aandacht hebben voor mensen voor wie gezondheid en communicatie minder vanzelfsprekend is. Mijn dankbaarheid benadrukken.

Vandaag is het World Braille Day. Op deze dag is Louis Braille geboren. Hij is de uitvinder van het brailleschrift. Dankzij Braille hebben duizenden slechtziende en blinde mensen over de hele wereld toegang tot informatie en de mogelijkheid om te communiceren. Hij verloor zijn zicht door een ongeluk in zijn vaders zadelmakerij. De jaren na zijn ongeluk heeft hij een systeem ontwikkeld om met de tastzin te kunnen lezen en schrijven: het brailleschrift. En wat mogen we hem dankbaar zijn dat hij communicatie mogelijk heeft gemaakt onder slechtziende en blinde mensen.

Share This

Deel dit artikel

Deel dit bericht met je collega's en vrienden